TWEE SENIOR JURISTEN

32 – 36 uren per week

WAT DOET DE FUMO?

De FUMO is de omgevingsdienst van Fryslân. Wij zijn een professionele en hoogwaardige organisatie die gericht in verbinding wil staan met haar deelnemers: de 18 Friese gemeenten, de Provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân. Vanuit het kantoor in Grou werken 185 enthousiaste professionals dagelijks met ambitie en bevlogenheid voor onze deelnemers. Wij leveren een bijdrage aan een veilige en schone leefomgeving in Fryslân. We beschermen en bewaken onze leefomgeving voor de huidige en toekomstige generaties. Daarbij zoeken we continu naar de balans tussen milieu en economie. De FUMO verzorgt de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhavingstaken op het gebied van milieu, natuur en ruimtelijke ordening. Daarnaast verleent de FUMO specialistisch advies op het gebied van licht, geluid, trillingen, lucht, geur, bodem, energie, externe veiligheid en juridische zaken.

WAT GA JE DOEN?

In deze uitdagende afwisselende functie kom je te werken binnen het team Juristen van de afdeling Vergunningverlening en Specialistisch Advies. Dit hechte team bestaat uit twaalf juridisch specialisten. Je zult worden ingezet op het gebied van toezicht en handhaving en/of vergunningverlening. Je adviseert je collega’s en onze deelnemers over diverse (complexe) juridische vraagstukken op deze gebieden. Ook behandel je zelfstandig bezwaar- en beroepszaken en vertegenwoordig je het bevoegd gezag bij de behandeling hiervan.

Je gaat je voor handhaving onder andere bezighouden met de juridische toetsing van controlebrieven en rapporten, en het opstellen van handhavingsbesluiten en vooraankondigingen in dat verband. Je zult ook handhavingsverzoeken behandelen.

Als Senior Jurist ga je je onder andere bezighouden met de juridische toetsing van (complexe) omgevingsvergunningen en voorschriften voor milieu, besluitvorming over maatwerkvoorschriften en gedoogverklaringen. Andere juridische werkzaamheden binnen de afdeling kunnen tot de werkzaamheden behoren.

WAT VRAGEN WE VAN JOU?

 • Een WO-diploma Rechtsgeleerdheid met affiniteit voor en aantoonbare kennis van het bestuurs- en omgevingsrecht op het gebied van toezicht en handhaving milieutaken en/of vergunningverlening of je beschikt over een Hbo-diploma in een vergelijkbare studierichting;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Een praktische en resultaatgerichte instelling;
 • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken, weten om te gaan met tijdsdruk en niet snel van je stuk te brengen;
 • Je bent omgevingsbewust en nieuwsgierig naar wat in de provincie Fryslân speelt;
 • Goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Affiniteit en/of ervaring met bodem strekt tot aanbeveling;

We vinden de sociale vaardigheden die je hebt en de persoonlijkheid die je brengt belangrijk.

WAT BIEDEN WE JOU?

Bij de FUMO heerst een informele sfeer. Je toekomstige collega’s zijn gedreven, sociaal en kijken er naar uit om met jou samen te werken. Er zijn binnen de FUMO volop ontwikkelmogelijkheden.

 • Uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar.
 • Salaris van max. € 5.169,- bruto per maand (schaal 11 o.b.v. 36-urige werkweek).
 • Boven op je salaris: een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Te besteden aan o.a. extra verlof of salaris.
 • Flexibele werktijden en thuiswerken.
 • Het hele jaar door leuke uitjes georganiseerd door de activiteitencommissie.

WIL JE MEER WETEN?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Vincent Boezen, teamleider van het team Juristen. Hij is te bereiken op nummer 06 – 51440376 en via v.boezen@fumo.nl.
Informatie over de sollicitatieprocedure verkrijg je via Arina Rispens, interim P&O adviseur, via 06-40505874. Zij beantwoordt op maandag en woensdagochtend graag al je vragen.

BEN JE ENTHOUSIAST?

Solliciteer dan via de website www.werkeninfriesland.nl. Dat kan tot en met dinsdag 5 oktober. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 26 oktober, het arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats op donderdag 28 oktober. Bij indiensttreding dient een verklaring omtrent gedrag (VOG) aangeleverd te worden.

WIL JE MEER INFO OVER DE FUMO?

Ga dan naar onze website www.werkenbijfumo.nl of check onze LinkedIn-pagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.