Vergunningverlener Ontgrondingen

32-36 uur per week

WAT DOET DE FUMO?

De FUMO is de omgevingsdienst van Fryslân. Wij zijn een professionele en hoogwaardige organisatie die gericht in verbinding wil staan met haar deelnemers: de 18 Friese gemeenten, de Provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân. Vanuit het kantoor in Grou werken 185 enthousiaste professionals dagelijks met ambitie en bevlogenheid voor onze deelnemers. Wij leveren een bijdrage aan een veilige en schone leefomgeving in Fryslân. We beschermen en bewaken onze leefomgeving voor de huidige en toekomstige generaties. Daarbij zoeken we continu naar de balans tussen milieu en economie. De FUMO verzorgt de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhavingstaken op het gebied van milieu, natuur en ruimtelijke ordening. Daarnaast verleent de FUMO specialistisch advies op het gebied van licht, geluid, trillingen, lucht, geur, bodem, energie, externe veiligheid en juridische zaken.

De organisatie van de FUMO bestaat uit de afdelingen Bedrijfsvoering, Vergunningverlening & Specialistisch Advies en Toezicht & Handhaving. Het team ontgrondingen valt onder de afdeling V&SA en bestaat momenteel uit twee medewerkers die graag een extra collega verwelkomen.

WAT GA JE DOEN?

Als vergunningverlener behandel je vanuit je vakinhoudelijke kennis de vergunningaanvragen in het kader van de Ontgrondingenwet. Je hebt hart voor de ontwikkelingen rond het gebruik van de bodem en de ondergrond in al haar facetten. Jouw gesprekspartners zijn zeer divers: van bedrijven tot waterschap, van gemeenten tot adviseurs en inwoners. Tot slot draag je bij aan de ontwikkeling van jouw aandachtsgebied en aan beleidsevaluatie. Hiervoor draag je op basis van periodieke evaluaties en monitoring bij aan het vernieuwen en verbeteren van methoden, werkprocessen en oplossingen. Je zorgt voor kennisdeling en draagt actief bij aan de aansluiting van de vergunningverlening op het toezicht.

Je werkzaamheden in deze afwisselende functie op onze afdeling Vergunningverlening en Specialistisch Advies:

 • Je toetst en beoordeelt vergunningaanvragen en meldingen voor ontgrondingen;
 • Je stelt adviezen, beoordelingen en besluiten op in het kader van de ontgrondingenwet;
 • Je voert overleg met, informeert en adviseert in- en externe partijen over aanvragen, MER-beoordeling, (ruimtelijke) plannen en te volgen procedures;
 • Je handelt jouw zaken binnen de gestelde (wettelijke) termijnen af;
 • Je werkt met ons zaaksysteem waarin je het proces en de kwaliteit bewaakt;
 • Uiteraard volg je de (beleid)ontwikkelingen binnen het vakgebied;
 • Je signaleert knelpunten en doet verbetervoorstellen.

WIE BEN JIJ?

Om succesvol te kunnen zijn in deze rol beschik je over aantoonbare kennis op het gebied van vergunningverlening en kennis van de relevante wet- en regelgeving. Je beschikt over een afgeronde, relevante Hbo-opleiding en hebt affiniteit met het vak. Daarnaast:

 • Heb je affiniteit met of aantoonbare kennis op het gebied van vergunningverlening, het vergunningverleningsproces en bij voorkeur MER-procedures;
 • Beschik je over basiskennis van de Algemene wet bestuursrecht;
 • Kun je goed analyseren, plannen, organiseren en samenwerken;
 • Beschik je over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;
 • Heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Beschik je over omgevingsbewustzijn en ben je nieuwsgierig naar wat in de provincie Fryslân speelt.

Ook als je minder ervaren bent maar wel de ambitie hebt je verder te ontwikkelen raden we je aan te reageren. Op basis daarvan kan de salarisinschaling worden aangepast.

WAT BIEDEN WE JOU?

Bij de FUMO heerst een informele sfeer. Je toekomstige collega’s zijn gedreven, sociaal en kijken er naar uit om met jou samen te werken. Er zijn binnen de FUMO volop ontwikkelmogelijkheden.

 • Uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
 • Salaris van max. € 4.494,- bruto per maand (schaal 10 o.b.v. 36-urige werkweek);
 • Bovenop je salaris: een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Te besteden aan o.a. extra verlof of salaris;
 • Flexibele werktijden en thuiswerken;
 • Werken in een enthousiast team met volop doorgroeimogelijkheden.

WIL JE MEER WETEN?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Jack Luchtenborg, teamleider a.i. Briks en Plustaken. Hij is te bereiken via 06 41 56 24 42.

BEN JE ENTHOUSIAST?

Solliciteer dan door een e-mail te sturen naar komwerken@fumo.nl. Dat kan tot en met donderdag 9 september. Om in dienst te kunnen treden bij de FUMO is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. Wil je meer weten over de FUMO? Check dan onze website of LinkedIn-pagina.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.